Wanneer heb je een wortelkanaalbehandeling nodig?
Als een tand of kies vanwege een lekkende vulling of tandbederf ontstoken raakt is er een grote kans dat u een wortelkanaalbehandeling nodig heeft. Soms ervaart u gevoeligheid of pijn met warm en koud of tijdens kauwen, dit kan soms ook gecombineerd worden met een dikke wang. Ook kan het zijn dat u (nog) geen klachten hebt. De diagnose wordt vastgesteld tijdens uw bezoek via klinisch en röntgenonderzoek.
Wat gebeurt er tijdens een wortelkanaalbehandeling?
Na het klinisch en röntgenonderzoek beslist de tandarts of een wortelkanaalbehandeling nodig is. Zo ja, dan wordt de behandeling uitgevoerd onder een plaatselijke verdoving, zodat u vrijwel niks van de behandeling hoeft te voelen. Via een kleine opening op de kauwvlak van de kies kunnen we de zenuwkanaal bereiken en de kanaal goed reinigen. Tijdens deze zitting beslist de tandarts of de behandeling gelijk afgemaakt kan worden of dat er een vervolgafspraak nodig is. Als er een tweede zitting nodig is zullen we de kies met een tijdelijke vulling dichtmaken. De tarieven zijn gebaseerd op die van de Nederlandse Zorgautoriteit (KNMT).
Wij bieden persoonlijke behandelingen aan
Wij richten ons altijd met persoonlijke aandacht op onze patiënten. Wij willen dat u zich bij ons op uw gemak voelt, zelfs wanneer u bang bent voor de tandarts. Wij bieden voor kinderen of volwassenen met tandartsangst een aangepaste behandeling aan, waarbij we extra tijd voor u nemen en u met veel geduld en begrip benaderen. Ook kunt u van ons verwachten dat wij u altijd voorafgaand aan de wortelkanaalbehandeling duidelijk informeren. Op basis hiervan stellen wij samen met u het behandelplan op, zodat wij u een goede behandeling kunnen geven.